"Nova faza u odnosima EU - Srbija"

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport je izjavio da sada počinje nova faza u odnosima Srbije i EU.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

21:49

Default images

Devenport je izjavio da je današnja odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom veoma pozitivna.

"Ova odluka od strane svih članica EU je jasna i nedvosmislena odluka što se tiče otpočinjanja pristupnih pregovora sa EU. Sada počinje nova faza u odnosima Srbija i EU. Odluka pre svega prepoznaje preveliki napor koji je uložen tokom dijaloga i koji je rezultirao istorisjkim sporazumom", rekao je Devenport.

Ambasador Devenport, koji je budući šef delegacije EU u Srbiji, kazao je da Srbija sada treba da se fokusira na intenzivnu pripremu za pristupne pregovore, istakavši da je veoma važno da se formiraju pregovarački timovi za sve relevatntne oblasti.

"Bitno je i da vidimo i da se nastavi implementacija (briselskog) sporazuma od 19. aprila u svim aspektima", kazao je Devenport za RTS.

On je ponovio da je ovo trenutak koji se dugo čekao i naveo da će se, kad stupi na novu dužnost u Beogradu, na početku baviti saradnjom sa Vladom Srbije "u oblasti reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije".

Prema njegovim rečima, treba iskoristiti "ovaj zamah", jer je veoma pozitivno to što će Srbija nastaviti na putu evropskih integracija.

"To je ohrabrujući signal za sve potencijalne investitore i poslovne partnere. Srbija ima svoje mesto u Evropi i vlada Velike Britanije visoko ceni te napore Srbije da se približava EU", zaključio je Devenport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: