DS: Dobra vest za građane

Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić kaže da je odluka Evropskog saveta o otvaranju pregovora dobra vest za građane, iako nije dobijen konkretan datum.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.06.2013.

15:39

Default images

"Žao nam je što stranke koje su na vlasti nisu protekle dve decenije podržavale evropski put naše zemlje, jer da jesu mi bismo danas, kao i Hrvatska, slavili pridruživanje Uniji", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare i istakao da demokrate ohrabruju stranke vladajuće koalicije da nastave tim putem i u implementaciji briselskog sporazuma.

Pajtić, koji je i vojvođanski premijer, je dodao da bez pune primene briselskog sporazuma Srbija neće moći da uđe u EU, jer se obavezala da će ispuniti sve obaveze predviđene tim dokumentom.

"Da bismo počeli pregovore moramo da budemo kredibilan partner i da ispunjavamo obaveze koje se nalaze u briselskom sporazumu", naveo je Pajtić.

Upitan da li očekuje da će do prvog problema u implementaciji tog sporazuma doći prilikom organizovanja izbora na Kosovu i Metohiji, Pajtić je rekao da vlast u Srbiji nema alternativu primene briselskog sporazuma.

DS, kako je naveo, podržava svaki pozitivan pomak ka priključivanju EU i doživljava ga kao uspeh onih građana koji su podržavali njegovu stranku sve ove godine i evropske perspektive Zorana Đinđića.

Prema njegovim rečima, pred Srbijom je dug i težak put do samog početka pregovora.

Pajtić je stoga istakao da je neophodno obaviti reforme u politici, pravu, obrazovnaju, ekonomiji...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: