Jedan kandidat za predsednika VKS

Za predsednika Vrhovnog kasacionog suda konkurisao je samo jedan kandidat - aktuelni vršilac funkcije tog suda sudija Dragomir Milojević.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.06.2013.

19:07

Default images

Milojević je za vf predsednika VKS izabran u februaru ove godine na opštoj sednici tog suda, pošto mu je u oktobru 2012, odlukom Ustavnog suda, vraćena sudijska funkcija, bez koje je ostao tokom reizbora krajem 2009.

Na sajtu VSS objavljena je lista kandidata, pored za VKS i za predsednike apelacionih sudova, Višeg prekršajnog suda i Privrednog apelacionog suda.

Interesantno je da za predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu nije niko konkurisao.

Po jedan kandidat se prijavio za predsednika Privrednog apelacionog suda - aktuelni vf Miroslav Nikolić, a ista je situacija i u Višem prekrsajnom sudu za čijeg je predsednika konkurisao samo Zoran Pašalić, takodje vf predsednika tog suda.

Za ostale sudove prijavilo se dva do četiri kandidata, među kojima će VSS birati koga će predložiti Narodnoj skupštini za izbor.

Za predsednika Apelacionog suda u Beogradu konkurisali su aktuelni vf tog suda Duško Milenković, njegova prethodnica Radmila Dragičević Dičić, kao i sudije Maja Tomić Kovačević i Sonja Manojlović.

Za predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu konkurisali su vf tog suda Dubravka Damjanović i sudija Milunka Cvetković, dok su za predsednika Apelacionog suda u Nišu konkurisali vf predsednika tog suda Dragan Jocić i sudija Miomir Mitrović.

Za predsednika Upravnog suda konkurislaa je vf Sladjana Bojović i sudije tog suda Stevo Đuranović, Jelena Ivanović i Jadranka Injac.

Srbija od reizbora 2009. godine nema predsednike sudova, već samo vršioce funkcije, pošto stari saziv VSS nije obavio taj zadatak koji je, prema zakonu, bio dužan da obavi u prva tri meseca 2010.

VSS je na sajtu objavio i da je doneo odluku o objavljivanju oglasa za izbor sudija u sva četiri apelaciona suda radi popune 30 sudijskih mesta.

Begradskom apelacionom sudu je, prema toj odluci, potrebno još 12 sudija, niškom osam, novosadskom šest, a kragujevačkom četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: