Nagrada E. Komisije "Bici za bebe"

Uručena specijalna priznanja Evropske komisije najboljim društveno odgovornim projektima. Srbiju predstavljali "Bitka za bebe" i "Sunce za svetliju budućnost".

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2013.

12:14

Default images

Na svečanoj ceremoniji "Evropske nagrade za CSR partnerstvo" sinoć u Briselu bili su dobitnici iz 29 zemalja Evrope u kojima je konkurs bio raspisan. Pobednički projekti koji su predstavljali Srbiju na ovoj ceremoniji su "Sunce za svetliju budućnost" preduzeća Sunce Marinković iz Kragujevca i projekat "Bitka za bebe" kompanije B92.

Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnersvo bio je raspisan prvi put u decembru prošle godine u 29 zemalja širom Evrope. Nagrada je pokrenuta sa ciljem da promoviše najbolje društveno odgovorne partnerske inicijative koje je poslovni sektor realizovao u saradnji sa javnim ili civilnim sektorom u poslednjih pet godina. U svim zemljama nagrade su dodeljene u dve kategorije - za malo i srednje preduzeće i za veliku kompaniju. Nagradu je pokrenula Evropska komisija, a konkurs su koordinisali CSR Europe i Business in the Community u saradnji sa nacionalnim partnerskim organizacijama iz zemalja u kojima je bio raspisan.

U Srbiji konkurs su organizovali Smart kolektiv - nacionalni partner CSR Europe i Forum poslovnih lidera - koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji, a nagrade su bile uručene u aprilu ove godine u Beogradu.

"Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo je pokrenut kako bi promovisao, nagradio i stimulisao međusektorska partnerstva između biznisa, neprofitnih organizacija, državnih institucija, i kako bi na neki način promovisao tu neophodnost sinergije i zajedničkog delovanja.", izjavio je povodom dodele nagrada Neven Marinović, direktor Smart kolektiva.

U kategoriji za malo i srednje preduzeće nagradu je dobilo Sunce Marinković za projekat "Sunce za svetliju budućnost" koji je realizovan u partnerstvu sa šest organizacija iz Kragujevca - Biznis start up centar, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica, UG za socijalni razvoj SUNCE, Dečiji dom Mladost, Klub mladih osoba sa invaliditetom i Savez gluvih i nagluvih.

U pitanju je inkluzivan projekat koji se bavi zapošljavanjem i obezbeđivanjem radnih praksi za studente i osobe sa invaliditetom. Do sada je kompanija Sunce Marinković zaposlila 2 korisnika projekta i obezbedila radnu praksu za još 4 korisnika.

U kategoriji za velike kompanije nagradu je dobila kompanija B92 za projekat "Bitka za bebe" koji je sproveden u partnerstvu sa Institutom za neonatologiju, Saatchi & Saatchi RS, Draeger i Direct Media PR. Ova partnerska inicijativa uspela je za manje od godinu dana da obezbedi 207 novih inkubatora bolnicama u Srbiji, da oživi duh solidarnosti i građanske odgovornosti i pokaže kako se i neki od najtežih problema mogu rešavati kroz uspešnu saradnju više sektora.

Zvanicama na ceremoniji u Briselu projekat "Sunce za svetliju budućnost" predstavila je Aleksandra Radinović, a zajedno sa njom specijalno priznanje u ime preduzeća Sunce Marinković primila je Tijana Marinković. Projekat "Bitka za bebe" predstavio je Gordan Paunović koji je u ime kompanije B92, zajedno sa Ivanom Zeković, umetničkom direktorkom Saatchi & Saatchi, primio priznanje Evropske komisije.

" Kroz projekat Evropske nagrade za CSR partnerstvo istaćiće se evropska preduzeća koja imaju izuzetno napredne prakse u društveno odgovornom poslovanju. Veću vidljivost će dobiti i neki od skrivenih dobrih primera,naročito manja preduzeća, koja se uključuju u inovativna partnerstva kako bi povećala svoj pozitivan uticaj na društvo.Društveno odgovorno poslovanje deo je formule uspeha za Evropu, koja je konkuretna, inovativna i neguje socijalnu inkluziju", izjavio je povodom lansiranja Nagrade Antonio Tajani, potpredsednik Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: