Protest pristalica Berluskonija

Pristalice Berluskonija organizovali su protest u Rimu pošto je proglašen krivim za plaćanja seksualnih usluga maloletnoj prostitutki i zloupotrebu položaja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2013.

13:42

Default images

"Rim, (trg) Pjaca Farneze, 19:00 sati. Oduprite se puritanskoj pravdi", piše na naslovnoj strani desničarskog italijanskog dnevnika Foljo čiji je urednik Đulijano Ferara blizak prijatelj bivšeg italijanskog premijera.

Ferara je naveo da je to sramna kazna koja "boli italijansku pravdu i spušta je na nivo (zakona) Avganistana i Irana".

U okviru "slučaja Rubi" (mladoj Marokanki Karimi el-Marug), 76.godišnji Berluskoni je optužen za umešanost u maloletničku prostituciju tokom zloglasnih "bunga-bunga" žurki u njegovoj vili 2010. i za zloupotrebu službenog položaja prilikom pokušaja njihovog prikrivanja.Pored sedam godina robije, jučerašnjomm presudom Berluskoniju se zabranjuje da, do kraja života, vrši bilo koju državnu funkciju.

"Ovo je nasilna rečenica. Pružiću otpor progonu. Bio sam ubeđen da ću biti oslobođen (optužbi)", izjavio je Berluskoni posle izricanje jučerašnje presude.

ANSA navodi da su mnogi zabrinuti da krhka stabilnost bez presedana italijanske koalicione vlade sada u opasnosti zbog pravnih nevolja Berluskonija, koji je zapretio da će povući podršku vladi.

Pripadnici njegove stranke Narod slobode obećali su da će masovno istupiti iz vlade ukoliko njihovom lideru bude potvrđena, od više pravne istance - Kasacionog suda, presuda kojom mu se zabranjuje obavljanje državne funkcije.

Napolitano: Pravosuđe mora da se poštuje

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano pozvao je danas na veće poštovanje javnih institucija, nakon što su pristalice bivšeg premijera Silvija Berluskonija optužile pravosudje za političke predrasude pri izricanju presude.

"Moramo uvek da poštujemo i štitimo javne institucije, koje su temelj života i razvoja u jednoj demokratskoj državi", rekao je Napolitano na susretu sa nacionalnim istraživačkim centrom CNR, prenela je agencija ANSA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: