CG: Počeo transport povređenih

Prva grupa od 12 povređenih rumunskih turista prebačena je iz Podgorice za Bukurešt, a do kraja dana biće transportovani preostali, kao i tela preminulih.

Izvor: B92

Utorak, 25.06.2013.

08:38

Default images

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je novinarima da se među 12 prvih pacijenata, koji su specijalnim vojnim avionom prebačeni za Bukurešt, nalazi i troje rumunskih državljana koji su u najkritičnijem stanju. On je rekao da će do kraja dana biti prebačeno i ostalih 17 pacijenata, koji imaju lakše i srednje povrede.

Akcija prebacivanja rumunskih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače počela je pre podne, pošto su stigla tri aviona iz Rumunije.

U Podgoricu je stiglo, kako je saopšteno, oko 30 lekara iz Rumunije.

Iz Rumunije su u Crnu Goru prethodno stigla tri aviona za prebacivanje povređenih i poginulih u udesu rumunskog autobusa koji se dogodio u nedelju na putu ka Podgorici.

Četvoro rumunskih turista koji su zadobili teške povrede u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače su stabilno, ali se lekari i dalje bore za njihove živote.

Ispred Kliničkog centra od jutros stižu porodice stradalih i povređenih rumunskih turista, ali ne žele da razgovaraju s novinarima. Takođe, u Podgoricu su stigle novinarske ekipe više rumunskih medija, koje izveštavaju o posledicama teške saobraćajne nesreće.
Foto: Tanjug
Od 28 povređenih u udesu u kom je živote izgubilo 18 ljudi, sedam osoba je na odeljenju intenzivne nege, od čega su četiri lica zavisna od aparata za disanje.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić uputio je danas predsedniku Vlade Rumunije Viktoru Ponti telegram saučešća povodom tragične saobraćajne nesreće u Crnoj Gori.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime, Vama, porodicama nastradalih i rumunskom narodu upućujem izraze najdubljeg saučešća zbog nenadoknadivog gubitka ljudskih života u stravičnoj nesreći na putu između Kolašina i Podgorice", navodi se u telegramu saučešća koji je Dačić uputio preddedniku rumunske Vlade Ponti.

U Podgoricu je ranije doputovao rumunski ministar inostranih poslova Titus Korlacean koji je najavio da će u Crnu Goru doći dva aviona iz Bukurešta, jedan za prevoz povređenih, a drugi za transport stradalih putnika.

Šef rumunske diplomatije zahvalio je Crnoj Gori zbog svega što je učinila u zbrinjavanju povredjenih turista iz Rumunije.

Uzrok tragične nesreće još nije poznat, a jedino što je sigurno jeste da je put bio klizav zbog kiše. Iako su neki svedoci naveli da je "autobus išao malo brže", zvaničnici insistiraju na tome da će sve biti jasno tek kada se utvrde sve činjenice.

"Veštaci su na licu mesta od nedelje kada je došlo do nesreće, izvlači se olupina i tek nakon što se utvrde sve činjenice koje se odnose na stanje puta i brzinu kretanja vozila u trenutku nesreće, ali i tehnički pregle vozila, znaće se uzrok tragedije", poručio je državni tužilac Crne Gore Vojislav Grujić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: