"Žandarmerija ima moju saglasnost"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je još pre nekoliko meseci data saglasnost za pokaznu vežbu povodom Dana Žandarmerije na Adi Ciganliji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.06.2013.

15:05

Default images

Dačić je rekao da od toga ne treba praviti dramu niti ulaziti u sukobe", jer se radi o pokaznoj vežbi namenjenoj građanima.

Na to je data načelna saglasnost još pre nekoliko meseci u okviru struktura policije. Ne treba od toga praviti dramu niti ulaziti u razne sukobe - to je pokazna vežba za građanstvo i na njoj neće biti prisutni nikakvi politički činioci, niti ima bilo kakve veze sa nekom zvaničnom proslavom i obeležavanjem”, rekao je Dačić.

On je objasnio da se iz Ministarstva po njegovoj instrukciji daju posebna sredstva “Žandarmeriji” i dvema specijalnim jedinicama (SAJ i PTJ), koja, kako je rekao, nisu velika za organizaciju njihovih određenih proslava s tim što se ta sredstva ne mogu koristiti za ogranizovanje "nekih spektakularnih predstava, već samo za pokazne vežbe".

Dačić je precizirao da će zvanična proslava obeležavanja njihove slave 28. juna biti održana u komandi “Žandarmerije”, tako da je pokazna vežba na Adi Ciganliji više namenjena javnosti.

Komentarišući učešće “Žandarmerije” u spotu benda “Amadeus”, Dačić je novinarima rekao da koliko se upoznao sa dokumentacijom koju mu je dao direktor policije Milorad Veljović, izašlo se u susret zahtevu koji je podnela grupa “Amadeus” i dozvoljeno je snimanje nekih kadrova sa “Žandarmerijom”.

“Izašlo se u susret tom zahtevu, kao i u mnogim drugim slučajevima kada je reč o snimanja različitih filmova i stvari koje se često dešavaju - oko toga ne treba praviti nikakvu posebnu dramu”, naglasio je Dačić.

Prema pisanju pojedinih medija, Žandarmerija nije dobila odobrenje iz Ministarstva, a drugi su pisali da je direktor policije je zabranio održavanje pokazne vežbe Žandarmerije na Adi Ciganliji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: