Berluskoniju 7 godina zatvora

Sud u Milanu osudio je bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija na sedam godina zatvora zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2013.

17:54

Default images

Berluskoni je rekao da je "potpuno nevin" i optužio je sudije za progon.

U okviru "slučaja Rubi", nazvanog po mladoj Marokanki Karimi el-Marug, 76-godišnji Berluskoni je bio optužen za umešanost u maloletničku prostituciju tokom zloglasnih "bunga-bunga" žurki u njegovoj vili i za zloupotrebu službenog položaja prilikom pokušaja njihovog prikrivanja.

Izricanje presude (Foto: Beta/AP)
Prema odluci suda, Berluskoni neće moći do kraja života da zauzima državne funkcije.

Bivši premijer Italije optuživan je da je bio u vezi sa mladom Marokankom, dok je ona još bila maloletna, za šta je ona dobijala poklone i iznose u novcu.
Rubi (Foto: Beta/AP)
I on i Rubi poricali su da su imali seksualne odnose, navodi AP.

Sudski proces počeo je u aprilu 2011, a do stupanja na snagu postoje još dva žalbena nivoa za presudu.

Berluskonijeva politička karijera traje dve decenije, a sada nema zvaničnu funkciju u italijanskoj vladi, ali ostaje uticajan zbog koalicije koja je formirana posle februarskih izbora na kojima nije bilo ubedljivih pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: