Sutra stiže osveženje

Poslednjih dana temperatura bila je i do 40 stepeni, pa raduje informacija da se očekuje zahlađenje, a najbolji prijatelji ostaju nam do tada izletišta i reke.

Izvor: B92, RTS

Subota, 22.06.2013.

19:19

Default images

U najtoplijem delu današnjeg dana temperatura u Beogradu je dostigla 37 stepeni. To je povećalo broj intervencija hitne pomoći.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su 120 puta, uglavnom na javnim mestima glavnog grada, javlja RTS.

Nakon vrelog talasa koji je zahvatio Srbiju i okolne zemlje, od nedelje meteorolozi najavljuju blagi pad temperature, uz nevreme praćeno vetrom i jakim pljuskovima, pa se od utorka očekuje dalji pad temperature.

Kao i svakog leta savsko jezero je u vrelim danim rešenje za mnoge Beograđane. Neki tu provode čitavo leto, drugi prekraćuju vreme do odlaska na more.

Uprava Ade poručuje da je spremno dočekala novu sezonu kupanja. U prvoj sedmici nije bilo problema, ali kažu da su spremni na sve.

Prioritet u vrelim danima svakako su osveženje i zabava. Ipak ne treba zaboraviti osnovno: u vodu se ne ulazi bez pripreme, punog stomaka ili pod dejstvom alkohola, roditelji moraju da čuvaju male neplivače, a odrasli treba da plivaju u obeleženim delovima jezera.

Nagle promene vremena su teške za organizam. Zbog najavljenog pada temperature, lekari savetuju ljudima, a posebno onima sa hroničnim tegobama, da budu oprezni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: