Tahiri: Ostvaren određeni napredak

U današnjem tehničkom dijalogu nije postignut konkretan dogovor, ali je ostvaren određeni napredak u pravnim i bezbednosnim pitanjima, kaže Edita Tahiri.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.06.2013.

11:34

Default images

Šefica kosovske delegacije Edita Tahiri rekla je da je ostvaren napredak posebno u onim pitanjima koja se tiču ukidanja paralelnih struktura na severu Kosova.

"Dogovorili smo integraciju Srba koji to žele u kosovske institucije, ali nismo mogli da prevladamo jaz koji imamo oko energije i telekomunikacija", izjavila je Edita Tahiri posle sastanka u Briselu, prenela je Slobodna Evropa.

Tehnički dijalog Beograda i Prištine završen je bez izjava za javnost, a nerešenim pitanjima baviće se večeras predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači, na radnoj večeri kod visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Tehnički pregovori o primeni Briselskog sporazuma nastavljeni su jutros oko deset razgovorima radnih grupa za policiju, a za sada se još ne zna da li će se danas sastati i radne grupe za pravosuđe i organizaciju lokalnih izbora na severu Kosova.

Ministar pravosuđa Nikola Selaković, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i koordinator za primenu sporazuma Aleksandar Vulin razgovarali su o ovim temama juče i prekjuče s prištinskim pregovaračkim timom koji predvodi Edita Tahiri, ali nakon završetka sinoćne runde nije bilo izjava za javnost.

U dijalogu o telekomunikacijama i električnoj energiji, koji je takođe vođen ove nedelje, nije postignut sporazum.

Očekuje se da se pitanjima koja nisu rešena na ekspertskom nivou pozabave Dačić i Tači, na radnoj večeri kod Eštonove, koja je zakazana za osam sati uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: