Gde su zajedno na vlasti DS i SNS

Nova lokalna vlast u Pančevu, koju od danas čine SNS i DS, uz brojne druge partije, i DSS i LDP, ponovo otvara temu gde su sve naprednjaci i demokrate zajedno.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

14:07

Default images

SNS i DS su na vlasti u više gradova uz podršku raznih parlamentarnih i lokalnih stranaka i grupa građana. Prva lokalna vlast SNS-DS koja je napravljena nakon prošlogodišnjih izbora, kad je postalo jasno da će socijalisti vladu praviti s naprednjacima, bila je u opštini Priboj.

Odbornici u Skupštini opštine Priboj su 3. jula 2012. godine izabrali lokalnu vlast u sastavu SNS, DS, SPO, SDA, SPS i NS.

Dva dana kasnije i u beogradskoj opštini Rakovica postignut je dogovor o lokalnoj vlasti naprednjaka i demokrata.

Ubrzo se i u Lazarevcu pokazalo da SNS i DS mogu zajedno, a par nedelja kasnije i u Smederevskoj Palanci.

Današnja promena vlasti u Pančevu, u kojoj su se naprednjaci odlučili da SPS - koalicionog partnera na republičkom nivou, zamene DS-om potvrđuje da pri formiranju vlasti nema granica.

Nedavno je Rasim Ljajić, lider SDPS-a i ministar u svakoj vladi od 2001. godine, izjavio da dešavanja na lokalu najbolje pokazuju da granica pri udruživanju nema, jer se spajaju dva potpuno suprotna bloka i da "svi mogu sa svima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: