Zrenjanin: Prodaja alkohola do 23h

U Zrenjaninu više noću neće biti prodaje alkoholnih pića u radnjama, odlučila je danas lokalna vlast.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2013.

20:19

Default images

Današnjom odlukom zrenjaninske skupštine o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, biće produženo radno vreme lokala, ali u svim trgovinskim objektima alkoholna pića neće moći da se prodaju od 23 do šest časova.

Novo maksimalno dozvoljeno radno vreme ugostitelsjkih objekata je zimi od 06:00 do 24:00 časa, a leti do 01:00 sati, osim petkom i subotom uveče, kada mogu raditi do 03:00 sata. Muzika na otvorenom prostoru ne sme se emitovati posle 23:00 sata radnim danima i posle ponoći vikendom.

Za ugostiteljske objekte u stambenim zgradama, maksimalno dozvoljeno radno vreme završava se u ponoć svakog dana, a emitovanje muzike u 22:00 sata.

Odbornici opozicije (Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska straka) bili su protiv odluke o produženju radnog vremena jer smatraju da je "noćni život" jedan od razloga porasta maloletničke delinkvencije i da loše utiče na život mladih uopšte.

Odbornici su ukazali da se sprovođenje odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u obližnjim selima ne kontroliše, te pojedini lokali rade i do ujutro.

Zrenjaninski ugostitelji su negodovali zbog ranijeg ograničenja radnog vremena do ponoći radnim danom, a vikendom do 01:00 sat i tražili da se ono produži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: