Sutra temperature idu i do 38

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, s najvišom dnevnom temperaturom oko 36 stepeni. U Beogradu u 11 h izmereno 32 stepena. Sutra i do 38.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 19.06.2013.

08:45

Default images

U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, s najvišom dnevnom temperaturom do 38 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Sutra se u večernjim satima u severnim i zapadnim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje retka pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 24, najviša dnevna od 33 do 38 stepeni. I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo.

Kako je za portal 24 sata.rs rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, i danas je povećan broj poziva Hitnoj pomoći na javnom mestu. "Zbog visoke temperature, dobijali smo pozive i za pomoć sugrađanima kojima je pozlilo na ulici, a bilo je i kolapsnih stanja", kazala je Macura.

Juče je samo do 15 h primljeno čak 115 poziva, gotovo dvaput više nego dan ranije. I u Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, a vetar će biti slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura iznosiće oko 21 stepen, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. juna biti sunčano i veoma toplo s maksimalnom temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti, od 32 do 37 stepeni.

U subotu se očekuje lokalni razvoj oblačnosti, s pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavine, uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Od nedelje će biti promenljivo oblačno, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u prvoj polovini naredne sedmice i osetno svežije.

I u regionu tropska vrelina

Uprava za hidrometeorologiju u Skoplju upozorila je građane da će Makedonija danas i sutra biti zahvaćena tropskim temperaturama od 30 do 37 stepeni, javili su tamošnji mediji.

Upozorenje se odnosi i na visoki indeks UV zračenja, koji će danas i sutra dana biti devet.

Crnu Goru je takođe zahvatio toplotni talas, a iz Hidrometeorološkog zavoda je najavljeno da će do kraja nedelje maksimalne dnevne temperature dostizati čak 38 stepeni Celzijusa.

U Podgorici je za danas najavljeno tropskih 38 stepeni, a u glavnom gradu Crne Gore slično će biti do kraja sedmice.

Meteorolozi su najavili da će Crna Gora narednih dana biti na udaru toplog tropskog talasa, koji će usloviti neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine.

U većini mesta temperature će imati tropski karakter, a u pojedinim delovima Crne Gore imaće rekordne vrednosti za ovo doba godine, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi kažu da je Crna Gora trenutno pod uticajem tropskog talasa koji dolazi sa severozapada Afrike.

Iz Hidrometeorološkog zavoda su naveli da će temperature svakodnevno rasti, a da se tek za vikend očekuje blagi pad maksimalnih temperatura i to na severu Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: