"Istočna Srbija mora da zaživi"

Lider URS-a Mlađan Dinkić poručio je u Zaječaru da istočna Srbija mora da zaživi i pozvao Zaječarce da na lokalnim izborima u tom gradu podrže Boška Ničića.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2013.

22:45

Default images

On je, kako je rekao Dinkić, jedini izašao pred sugrađane svojim imenom i prezimenom.

Dinkić je na završnom predizbornom mitingu u Zaječaru, uoči lokalnih izbora, koji se održavaju u nedelju, 23. juna, rekao da je URS pre dve godine sakupila pola miliona potpisa građana Srbije da se gradonačelnici biraju direktno, a ne da se biraju političke partije.

"Ali taj predlog još niko nije smeo da izglasa, jer niko nema ljude na lokalu koje narod voli. Boško se ne krije iza mene. On je vaš i on će pobediti u nedelju“, rekao je Dinkić navodeći da URS želi da Zaječar i ceo istok Srbije imaju istu šansu kao Beograd i Novi Sad.

On je naveo da je najviše urađeno u gradovima gde su građani glasali za sposobne ljude koji su spremni da se bore za svoj narod, saopšteno je iz URS.

"Ovde neće pobediti ni Dinkić ni Vučić, već Boško Ničić koji je za ovih devet godina uradio mnogo više nego mnogi drugi gradonačelnici. Da li znate ime gradonačelnika Kruševca, Sombora, Leskovca? Da li znate kako se zove gradonačelnik Užica? Ali zato svi znaju ko je gradonačelnik Kragujevca, Pirota, Zaječara, jer dela govore", naglasio je Dinkić.

On je istakao da istočna Srbija mora da zaživi kao što je Šumadija dolaskom Fijata oživela i postala najveći izvoznik iz Srbije.

"I ovde se moraju zaposliti ljudi, obezbediti posao za radnike i bolji uslovi za seljake", rekao je Dinkić.

Ničić je naglasio da je Zaječar grad koji može da pokaže "kako se od smetlišta pravi Popova plaža, jedna od najvećih mesta u Srbiji za rekreaciju, kako se u centru grada na 200 m nadmorske visine pravi skijalište koje radi 70 dana u godini, kako se uređuju domovi kulture u selima, kako se sređuju ulice, kanalizacija, kako se posle 170 godina pravi hram sopstvenim parama bez ičije pomoći".

"Moja dela govore za mene, ona će ostati i kada najmanja deca u našem gradu budu imala svoju decu. Niko ne može da kaže da ništa nije urađeno, jer kada se sabere to ništa je blizu 50 miliona evra uloženih samo u infrastrukturi u gradu. Nikada nisam brukao ni sebe ni ovaj grad, jer sam časno radio svoj posao", rekao je Ničić.

Uz opasku da Zaječarcima neće davati lažna obećanja, Ničić je rekao da ima još mnogo toga da se uradi i da su glavni zadatak nova radna mesta i dovođenje investitora.

Potpredsednica URS Verica Kalanović rekla je da niko ne može da ospori da je prethodnu deceniju u razvoju Zaječara i istočne Srbije obeležio upravo Ničić, jer su "rezultati iza njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: