Vučić razgovarao sa Patruševom

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2013.

18:49

Default images

Na sastanku je konstatovano da je potrebno povezivanje institucija sistema dve države u zajedničkom suprotstavljanju različitim vrstama bezbednosnih izazova i pretnji.

Na sastanku Patruševa i Vučića, koji je i ministar odbrane, usaglašena su pitanja unapređenja saradnje sistema odbrane, vojnotehničke, vojnoekonomske i naučne saradnje, kao i energetske bezbednosti i projekata zajedničkih investicija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku je izvršena analiza rada i nadležnosti, kao i modaliteta za unapređenje saradnje između Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost Ruske Federacije. Razmatrani su modaliteti unapređenja rada kroz pripreme za potpisivanje Memoranduma o saradnji između dva Saveta.

Teme razgovora bile su odnosi prema klasičnim i savremenim modalitetima ugrožavanja nacionalne bezbednosti, borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, trgovine ljudima i drogom, graničnog kriminala, energetske bezbednosti kao i ilegalnih migracija.

Dve strane su konstatovale neophodnost povezivanja institucija sistema dveju država u zajedničkom suprotstavljanju različitim vrstama bezbednosnih izazova i pretnji.

Usaglašena su pitanja unapređenja saradnje sistema odbrane, vojnotehničke, vojnoekonomske i naučne saradnje, kao i energetske bezbednosti i projekata zajedničkih investicija.

Ranije danas, sa Patruševom je razgovarao i premijer Srbije Ivica Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: