Gadafijevom sinu suđenje u avgustu

Suđenje sinu Moamera Gadafija, bivšem šefu libijske obaveštajne službe i bivšem premijeru počeće u avgustu, saopštili su libijski zvaničnici u Tripoliju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

23:37

Default images

Predstavnik kancelarije državnog tužioca Al Sedik al Sur izjavio je novinarima da će se Seifu al Islam Gadafiju, Abdulahu al Senusiju, bivšem premijeru Bagdadi al Mahmudiju, zajedno sa njegovim portparolom Miladom Damanom, suditi za zločine počinjene tokom 42-godišnje Gadafijeve vladavine i tokom osam meseci sukoba posle kojih je svrgnut.

Prošle nedelje Libija je odbacila nalog Međunarodnog krivičnog suda da se Seifu al Islamiju sudi u Hagu. Takođe je zatraženo da se suspenduje naredba o njegovom izručenju tom sudu, prenela je agencija AP.

Seifa al Islamija drže pripadnici milicije u libijskom gradu Zintanu. Međunarodni krivični sud smatra da Seif al-Islami ne može imati fer suđenje u Libiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: