Hol seksualno zlostavljao devojčice

Veteran britanskog javnog servisa BBC 83-godišnji Stjuart Hol osuđen je danas na 15 meseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

19:11

Default images

Dugogodišnji redijski i televizijski voditelj BBC priznao je krivicu za 14 slučajeva razvratnih napada, među kojima i na jednu devetogodišnju devojčicu, u periodu od 1967. do 1987. godine.

Tužioci su naveli da bi se Hol, pre nego što bi napadao žrtve, prethodno s njima sprijateljio, kao i da je sada javnost saznala da je postojala njegova strana koju je uspevao da sakrije, koristeći prednosti njegovog statusa obožavane slavne ličnosti, prenela je agencija Frans pres.

Agencija navodi da su mnoge od Holovih žrtava, koje su u vreme napada imale između devet i 16 godina, sedele u galeriji u sudnici, a sudija je ukazao da su "skoro sve žrtve bile deca" u to vreme.

"Ponavljanje seksualnog zlostavljanja dece, koja su bila previše mlada da bi pristala i da se odupru vašim ponudama, čak i ako su individualna postupanja bila relativno blaga, predstavlja oziljno krivično delo", rekao je sudija.

Istraga je uspela i da dokaže da je 1976. godine Hol silovao jednu 22-godišnju devojku.

Taj voditelj popularnih TV programa od sedamdesetih i osamdesetih godina donedavno je redovno bio ispred mikrofona BBC radija, a poslednjih godina je bio poznat glas u komentarima engleske fudbalske Premijer lige na radiju.

Istraga protiv Hola počela je posle obelodanjivanja sličnih krivičnih dela drugog popularnog TV voditelja BBC-ja Džimija Sevila.

Skotland jard je otkrio stotine žrtava Sevilovih postupaka, koji nije za njih kažnjen, već je preminuo 2011. u 84. godini.

BBC je saopštio da osuđuje Holove postupke i da žali što su oni vezani sa nazivom korporacije.

Suđenje se održavalo u Prestonu, na severozapadu Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: