Eštonova pozvala Dačića i Tačija

Premijer Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači sastaće se ponovo sa Ketrin Ešton u četvrtak u Briselu. Tema razgovora je primena sporazuma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

16:07

Default images

Da je Eštonova uputila poziv Dačiću i Tačiju potvrdila je danas portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.

"Pozdravljam današnju razmenu oficira za vezu Beograda i Prištine. To je važan korak ka normalizaciji odnosa", prenela je Kocijančičeva izjavu Eštonove nakon obaveštenja o novom sastanku.

Kako je ranije danas rekao Dačić, on očekuje da će nakon sastanka "Ketrin Ešton zajedno sa Štefanom Fileom uputiti pismo državama članicama koje bi, ako sve bude teklo u skladu sa onim što se dešava na sastancima radnih grupa i na terenu, sadržalo pozitivnu preporuku, odnosno poziv za države članice da daju pozitivno mišljenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: