SAD rešene da sude Snoudenu

Tužilaštvo SAD uvereno da će bivši radnik CIA Edvard Snouden biti "priveden pravdi" zbog "izuzetno štetnog" delovanja.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.06.2013.

16:24

Default images

Snouden se skriva u Hongkongu, a SAD još nisu zvanično zatražile njegovo izručenje, ali je u Agenciji za nacionalnu bezbednost (NSA) rečeno da se slučaj i dalje istražuje i da će lice odgovorno za curenje poverljivih informacija biti pozvano na sud.

"Nacionalna bezbednost je narušena tim curenjem, a bezbednost američkog i savezničkih naroda je u opasnosti", naveo je američki državni tužilac Erik Holder, koji se u Dablinu sastao s predstavnicima Evropske unije.

Holder je rekao da će sa kolegama iz EU podeliti informacije o programu "Prizma", a Brisel i Berlin su već pre nekoliko dana zatražili od Vašingtona da objasni ono što je Snouden izneo u javnost.

Snouden je 20. maja otputovao u Hongkong, koji sa SAD ima sporazum o izručivanju, a javnost nagađa da bi Amerikanac mogao da zatraži azil u nekoj od država Azije, Južne Amerike ili u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: