Brazil: 50 km sa testerom u stomaku

Brazilac Gregorio Steinmed putovao 50 kilometara sa testerom zabodenom u stomak pre nego što je stigao do bolnice u kojoj je operisan, rekli su lekari.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.06.2013.

15:54

Default images

"Steinmedovo stanje je stabilno, on normalno jede i trebalo bi da ode kući za nekoliko dana", izjavila je predstavnica bolnice Vida e Saude u južnom brazilskom gradu Santa Roza.

Kako prenosi AFP, 56-godišnji poljoprivrednik je testerom rezao drva u svom dvorištu kada mu je ona izmakla iz ruku i zabila mu se u stomak.

Potražio je pomoć od svoje supruge Fride Marije, koja se prisetila časova prve pomoći koje je morala da pohađa da bi dobila vozačku dozvolu.

"Moj muž je hteo da iščupa testeru iz stomaka, ali ja sam ga sprečila da to učini i rekla mu da treba da ide u bolnicu", kazala je ona.

Prema rečima hirurga koji je obavio dvoiposatnu operaciju. alatka je prodrla deset centimetara u Steinmedovo telo, ali nije oštetila nijedan vitalni organ.

"Da je testera izvađena tokom transporta pacijenta do bolnice, verovatno bi umro usled krvarenja", naveo je hirurg.

Što se Steinmeda tiče, on se kune da više nikada neće pipnuti nijednu testeru, jer kaže - "Previše je opasno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: