Pretučen aktivista DSS-a u Zaječaru

Noćas oko 2 sata iza ponoći aktivistu DSS-a Dragomira Ninića u Zaječaru je pri povratku s posla napala grupa mladih i pretukla, rekli su dopisnici B92 u DSS-u.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2013.

11:56

Default images

Prema navodima pretučenog, koje je preneo član izvršnog odbora DSS-a Dejan Čulić, napadači su nosili majice sa rednim brojem 2, što je redni broj liste SNS-a na lokalnim izborima u Zaječaru koji se održavaju u nedelju 23. juna. Ninić je takođe rekao da su napadači imali "čudan akcenat".

Demokratska stranka Srbije najoštrije je osudila fizički napad na člana i aktivistu te stranke Dragomira Ninića u Zaječaru i apelovala na državne organe da što pre pronađu i kazne vinovnike napada.

"Demokratska stranka Srbije najoštrije osudjuje fizički napad na člana i aktivistu DS S Dragomira Ninića koji je prošle noći napadnut u Zaječaru pri povratku sa posla" navodi se u saopštenju te stranke.

Aktivista DSS-a je prebačen u bolnici na odeljenje neurologije. Kako nezvanično saznaje B92, on je zadobio teške telesne povrede, povrede glave i prelom nosa.

DSS je saopštila da je, prema lekarskom nalazu, Ninić zadobio povrede glave i lica od grupe mladića u belim majicama i apeluje da nadležni državni ograni u najkraćem roku pronađu i shodno zakonu kazne vinovnike. Srpska napredna stranka je u saopštenju obavestila građane da su netačni navodi pojednih medija, u kojima se kaže da su aktivisti Srpske napredne stranke sinoć pretukli aktivistu DSS-a u Zaječaru.

"Odgovorno tvrdimo da niko iz redova Srpske napredne stranke nije učestvovao u sinoćnom napadu na aktivistu Demokratske stranke Srbije. Srpski naprednjaci osuđuju svako nasilje i pozivaju sve građane, bilo kojoj partiji da pripadaju, da se uvek, i na svakom mestu, ponašaju dostojanstveno i civilizovano. Pozivamo i nadležne državne organe da po hitnom postupku sprovedu istragu i privedu pravdi odgovorne za ovaj incident", navodi se u saoštenju.

Oglasila se i PU u Zaječaru, koja je navela da su "nepoznati napadači oko 2 časa u Ulici Nikole Pašića napali člana DSS i tom prilikom mu naneli telesne povrede.

U saopštenju se dodaje da je "prvim informacijama i opažajima patrole policije, Ninić je bio pod dejstvom alkohola", kao i da policijski službenici "intezivno rade na rasvetljavanju ovog incidenta i otkrivanju počinioca".

"Policijska uprava u Zaječaru će biti rigorozna prema onima koji pribegavaju nasilju bez obzira na stranačku pripadnost", piše u saopštenju policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: