Ćerku davao rođaku za cigare

Viši sud u Sremskoj Mitrovici osudio je na šest godina zatvora čoveka koji je ćerku predavao rođaku da je seksualno zlostavlja u zamenu za cigarete i alkohol.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2013.

10:41

Default images

On je osuđen i zbog nasilja u porodici na dve godine, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje, prometa i nošenja oružja na šest meseci.

Za sva tri krivična dela izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora od šest godina, saopštila je nevladina organizacija Atina.

"Naime, S. P. je svoju maloletnu ćerku, uz malu novčanu nadoknadu, najčešće cigarete ili alkohol, predavao svom starijem rođaku koji se nad njom seksualno zadovoljavao. To je trajalo više od godinu dana, a započinjalo je tako što bi je rođak odvodio iz porodične kuće na sok ili večeru, kupovao joj patike i mobilni telefon ili davao direktno ocu novac, a za uzvrat devojčica je bila prisiljavana da ima sa njim seksualne odnose. Nije joj dozvoljavao da ide kod rođaka u drugo mesto ili da se viđa i izlazi sa svojim vršnjacima. Često se dešavalo da je probudi u toku noću, izvuče iz kreveta i tera da ide sa njim, kao i da je proverava i zove u toku noći. Devojčica se za to vreme vidno promenila, povukla u sebe i strahovala da se obrati bilo kome ili prizna šta joj stariji rođak radi, a užasno se plašila i od svog oca jer je izuzetno nasilan. On je i ranije osuđivan za nedozvoljeno posedovanje oružja, a dugo godina unazad je bio nasilan prema supruzi i ćerkama", navodi se u saopštenju NVO Atina.

Pored S. P., na četiri godine zatvora osuđen je i njegov stariji rođak M. M. iz Stare Pazove zbog obljube nad detetom i na šest godina za silovanje starije ćerke prvoosuđenog. Izrečena mu je jedinstvena kazna od osam godina zatvora za ova dva krivična dela koja je počinio nad maloletnicama i ćerkama svog rođaka.

Tokom suđenja, starija sestra je priznala da je stric i nju silovao, takođe kao maloletnu, kada je imala nepunih 15 godina.

NVO ATINA je pozvala da se primenjuju sistemske mere zaštite posebno maloletnih žrtava trgovine ljudima, jer se poslednjih godina uočava nagli porast u broju identifikovanih maloletnih žrtava brutalnih primera trgovine ljudima, što je za ceo sistem veliki izazov na koji se mora što hitnije i adekvatnije odgovarati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: