Mišković nije nudio jemstvo

Beograd -- Branioci Miškovića nisu podneli Posebnom odeljenju Višeg suda predlog za njegovo puštanje iz pritvora uz jemstvo, rekla je portparolka suda Dušica Ristić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je rekla Tanjugu, do kraja radnog vremena takav predlog danas nije stigao u sud.

Više beogradskih novina su danas, pozivajući se na nezvanične informacije, prenele da je Mišković ponudio 25 miliona evra jemstva za odbranu sa slobode.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 12. decembra prošle godine, kad je uhapšen.

Posle šest meseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv njega i još deset osoba, zbog navodnog nezakonitog izvlačenja i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Krajem prošle sedmice, krivično vanpretresno veće Specijalnog suda produžilo je pritvor za još mesec dana Miškoviću i Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode

Prati B92 na Viberu

Info

Na današnji dan, 20. novembar

1602 - Rođen je nemački fizičar i pronalazač Oto fon Girike (Otto von Guericke), koji je prvi demonstrirao vakuum i prikazao čuveni eksperiment o vazdušnom pritisku

Razno ponedeljak 20.11. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 46177 idi na stranu