Referendum o izgradnji u Istanbulu?

Portparol partije turskog premijera Erdogana izjavio da je turska vlada otvorena za mogućnost održavanja referenduma o planu izgradnje u Istanbulu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.06.2013.

22:11

Default images

Ovo saopštenje portparola partije Pravde i razvoja, Huseina Čelika, usledilo je nakon razgovora između Erdogana i grupe aktivista, prenosi AP, ocenjujući da je to prvi veliki gest Erdoganove vlade u pravcu okončanja krize sa protestima na Trgu Taksim u Istanbulu, koja se proširila i na druge turske gradove.

Ranije danas, hiljade turskih advokata odevenih u crno izašli su iz sudova na proteste u Istanbulu i Ankari, uzvikujući slogane protiv brutalnog ophođenja policije prema njihovim kolegama koji su se pridružili najvećim antivladinim protestima u Turskoj poslednjih nekoliko godina.

Protest advokata je dao novi obrt protestima koji su pre skoro dve nedelje počeli u Istanbulu i proširili se na još nekoliko desetina gradova.

Ti protesti su postali najveći test do sada za premijera Redžepa Tajipa Erdogana i njegovu vladu za 10 godina, koliko se nalaze na vlasti, smatra AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: