RTS ispunio obaveze javnog servisa

Savet Republičke radio-difuzne agencije ocenio je da je RTS u najvećoj meri ispunio zakonske i programske obaveze koje ima kao javni servis, prenosi portal RTS.

Izvor: RTS

Sreda, 12.06.2013.

20:28

Default images

Treći izveštaj RRA obuhvatio je sadržaj emitovan tokom prethodne godine na programima javnog servisa, piše portal RTS-a.

Uprkos krizi, RTS je ispunio dužnosti javnog servisa, ocena je nadzornih organa.

"Moram da kažem da svi podaci iz ovog izveštaja koji su brojni i kvantitativni i kvalitativni ukazuju da je RTS na svim svojim programima, iako je poslovao u veoma veoma teškim uslovima, ispunio više nego sve svoje zakonske obaveze i samim tim ispunio svoju veoma važnu društvenu ulogu", kaže predsednik Saveta Republičke radio-difuzne agencije vladika Porfirije.

Dobre ocene, ipak, nisu isključile brigu za opstanak RTS-a u situaciji kada su očekivanja velika, a finansiranje nestabilno, a pronalazak modela koji će Javnom servisu obezbediti stabilne prihode biće glavni izazov u ovoj godini.

"Apelujem na sve političke činioce u čijim je rukama sudbina RTS da imaju to u vidu i da imaju u vidu kulturološki i informativni i značaj koji Javni servis ima za jedno demokratsko društvo kada budu donosili konačnu odluku i usvajali model finansiranja", kaže predsednik Upravnog odbora RTS-a Slobodan Marković.

Najzastupljeniji sadržaji na Prvom programu bili su informativni i serijski, a na Drugom sportski program. Neophodan je veći udeo kulturnog i dečjeg programa, ocenjuje RRA.

Pomoćnik ministra kulture i medija Dragan Kolarević ocenio je ranije danas da u Srbiji nije moguć scenario iz Grčke, gde je državna televizija prestala sa radom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: