Lajčak: Nećemo priznati Kosovo

Slovačka nije promenila stav po pitanju priznavanja nezavisnosti Kosova, ali želi evropsku perspektivu za čitav region, izjavio Miroslav Lajčak.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Ponedeljak, 10.06.2013.

22:26

Default images

Potpredsednik Vlade Slovačke i ministar inostranih poslova ovo je rekao povodom samita u Bratislavi na kojem će učestvovati i Priština.

"Nismo promenili naš stav. Pozicija Slovačke je da ne priznajemo Kosovo, ali želimo evropsku perspektivu za čitav region. Jer ni u čijem interesu nije da postoji crna rupa, gde nema vladavine prava, zakona i saradnje. Naš stav je tu postojan", rekao je Lajčak za "Večernje novosti".

Slovačka će u sredu i četvrtak biti domaćin liderima centralne, istočne i jugoistočne Evrope, a na tom samitu očekuje se prisustvo predstavnika vlasti iz Beograda i Prištine.

"Verujemo da će sastanak u Bratislavi biti prilika za razgovor o ključnim političkim, ekonomskim, socijalnim i sigurnosnim pitanjima vezanim za postkrizni razvoj regiona i Evrope. Očekujemo učešće 20 šefova država, uključujući i predsednika Tomislava Nikolića i gospođu Atifetu Jahjagu", rekao je Lajčak.

On je rekao da je dogovorena takozvana "gimnih formula", što znači da neće biti državnih simbola, već će na tablama biti samo imena učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: