Bratimljenje Jagodine i Verone

Gradsko Veće Jagodine donelo je odluku o bratimljenju i saradnji Jagodine sa Veronom u cilju razvoja trajnih i prijateljskih odnosa.

Izvor: B92

Subota, 08.06.2013.

18:48

Default images

Predviđena je saradnja dva grada u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta i turizma...

O odluci će, 12. juna raspravljati odbornici Skupštine grada, a bratimljenje su 15. maja u Veroni dogovorili predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Plama i gradonačlenik Verone Flavio Tosi.

Gradsko Veće od Skupštine grada traži da ovlasti gradonačelnika Jagodine Ratka Stevanovića da poptpiše povelju.

U Obrazloženju odluke o bratimljenju stoji da je "bratimljenje osnov za dalje produbljivanje prijateljstva naroda Srbije i Italije, a posebno građana Jagodine i Verone i predstavlja osnov za bolje međusobno upoznavanje".

Radi izgradnje zajedničkih stavova o bitnim pitanjima u oblasti privrede, obrazovanja, kulture, zdravstva, sporta i turizma vršiće se razmena delegacija, dokumentacionih materijala, publikacija i drugih vidova saradnje, stoji u obrazloženju.

Za ostvarivanje saradnje Jagodina i Verona će utvrditi protokol o saradnji, na osnovu koga će se izraditi program saradnje u pojedinim oblastima, navodi se u obrazloženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: