FR: Požar u nuklearnoj centrali

U francuskoj atomskoj elektrani Ketenom u Lotaringiji izbio je požar, ali se on nije preneo na nuklearna postrojenja, saopštila je energetska grupacija EDF.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.06.2013.

20:35

Default images

U tom incidentu niko nije povređen, objavio je Volstrit džornal.

"Požar je izbio van nuklearnih postrojenja, van prostora u kojem se nalaze turbina i generator. Incident nije izazvao nikakve posledice po stanovništvo", navela je EDF na svom Tviteru.

Jedan energoblok je morao biti zaustavljen zbog požara koji je brzo ugašen.

Neuobičajeni oblik saopštenja EDF potvrđuje opreznost te kompanije nakon serije požara na nekoliko njenih nuklearki tokom prošle godine koji su izazvali veliku uznemirenost javnosti.

EDF je najveći svetski operater atomskih elektrana. Ta grupacija poseduje 58 reaktora samo u Francuskoj, zemlji u kojoj do nuklearne katastrofe u japanskoj nuklearki Fukušima pre dve godine korišćenje atomske energije nije dovođeno u pitanje.

Nuklearka Katenom u istočnoj Francuskoj poseduje četiri bloka s nuklearnim reaktorima koji su izgrađeni u periodu od 1979. do 1991.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: