Prefarbani znakovi opasnost na putu

Vozači na auto-putu od Leskovca do Grdelice zabrinuti su za bezbednost jer su saobraćajni znakovi na toj deonici prefarbani crnom bojom.

Izvor: B92

Sreda, 05.06.2013.

19:14

Default images

Oko 50 saobraćajnih znakova potpuno je prefarbano, tako da vozači ne znaju kojom brzinom treba da voze i da li im na putu preti neka opasnost.

Pored auto-puta, i sve saobraćajnice u Leskovcu koje održavaju državna preduzeća su bez saobraćajne signalizacije

Vozači koji koriste put od Leskovca ka Vranju poželjno je da budu vidoviti, jer jedino tako mogu da otkriju šta piše na saobraćajnim znakovima.

Na deonici dugoj skoro 20 kilometara, crnom bojom su prefarbana ograničenja brzine, obaveštenja koliko imate kilometara do sledećeg grada, kao i znakovi koji upozoravaju na odrone.

U preduzeću Putevi Srbije kažu da je za deonicu od Leskovca do Grdelice zaduženo drugo preduzeće - Koridori Srbije.

Međutim, Koridori Srbije tvrde da održavanje pripada Putevima Srbije. Bilo kako, jedno od ta dva preduzeća treba da brine i o regionalnim putevima koji prolaze kroz naseljena mesta. Međutim, saobraćajna signalizacija nedostaje i pored škola.

Nedavno je država odlučila da o održavanju regionalnih i magistralnih puteva ponovo brinu opštine i gradovi.

Načelnik leskovačke Uprave za komunalno-stambene poslove Žikica Stojanović kaže da će grad morati da uloži mnogo novca i truda kako bi saobraćajnice koje su donedavno bile u republičkoj nadležnosti postale bezbedne.

Decembra 2011. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Hemijske škole u Leskovcu povređene su dve učenice i profesorka. Regionalni put pored škole bio je bez saobraćajne signalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: