Crnogorci dobrodošli u Vladu Kosova

Kosovski premijer Hašim Tači rekao da očekuje da će crnogorska zajednica imati mesto u kosovskom ustavu, kao i da može činiti deo nove Vlade.

Izvor: B92

Utorak, 04.06.2013.

16:47

Default images

Tači je u Prištini primio crnogorsku delegaciju, koju je predvodio ministar kulture Branislav Mićunović, a koja učestvuje na Forumu prijateljstva Kosova i Crne Gore.

Kosovski premijer je ocenio da je izuzetno značajna uloga Crne Gore u povezivanju regije.

Prema njegovim rečima, očekuje se završetak skupštinske procedure i izmene Ustava, kako bi se obezbedilo mesto crnogorskoj zajednici u najvišem pravnom aktu Kosova i garantovalo mesto u kosovskom parlamentu.

Crnogorska manjina može činiti i deo nove Vlade Kosova, kazao je Tači, prenosi portal Televizije Crne Gore.

Ocenjujući da je Forum prijateljstva Kosova i Crne Gore veoma uspešan, Tači je podržao njegovo institucionalno postavljanje, koje bi imalo širi regionalni značaj.

U delegaciji Crne Gore bili su i gradonačelnici Ulcinja, Plava, Rožaja, kao i predsednik Skupštine Berana, koji su razgovarali o putnoj i graničnoj infrastrukturi, otvaranju novih graničnih prelaza i o povratku raseljenih lica na Kosovo.

Kako prenosi TVCG, aktivisti Pokreta za samoopredeljenje Albina Kurtija tokom Foruma prekinuli su panel o manjinama, kada su istakli pano s natpisom "Albanci u Crnoj Gori su diskriminisani, ovo nije prijateljstvo".

Nakon kraćeg prekida, kako se navodi, panel je nastavio rad, pa su predstavnici nadležnih ministarstava govorili o pravima i zakonskoj regulativi manjinskih prava u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: