Čačak: Preminuo zaraženi pacijent

Pacijent zaražen klostridijom preminuo je zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja, izjavio je portparol čačanske bolnice "Dragiša Mišović" Miroslav Sretenović.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.06.2013.

18:57

Default images

U poslednjim mikrobiloškim analizama kod ovog pacijenta nije bilo toksina klostridije, objasnio je Sretenović u izjavi agenciji Tanjug.

"Pacijent je imao hronična oboljenja, bolesne bubrege i veoma oslabljen imunitet", kazao je Sretenović.

Drugi pacijent zaražen klostridijom, koji je bio smešten na interno odeljenje čačanske bolnice, pušten je na kućno lečenje, jer se, kako ističe Sretenović, primenjena terapija pokazala kao efikasna.

"Novih slučajeva infekcije za sada nema", naveo je Sretenović, naglasivši da je i dalje na snazi odluka o zabrani posete pacijentima koji su na internom odeljenju čačanske bolnice, doneta 24. maja, predostrožnosti radi.

Zavod za javno zdravlje Užice odjavio je u petak epidemiju izazvanu bakterijom klostridijom na odeljenju ortopedije u Užicu. Od proglašenja epidemije 24. aprila, u užičkoj bolnici su preminula tri pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo klostridije, a da je njih 20 ukupno zaraženo ovom bakterijom, od čega je sedmoro još na infektivnom odeljenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: