UN: Sastanak Jeremića i Vestervelea

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić sastao se u Njujorku sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.06.2013.

22:51

Default images

Glavna tema razgovora bila je stupanje na snagu i primena Sporazuma o trgovini oružjem, pošto je danas u sedištu UN organizovana svečana ceremonija potpisivanja ovog istorijskog dokumenta, navodi se u saopštenju iz Jeremićevog kabineta dostavljenom Tanjugu.

Predsednik GS UN je sa Vesterveleom razgovarao i o napretku u izradi novih ciljeva održivog razvoja, kao i o uspostavljanju mehanizma saradnje između UN i G20.

On je nemačkom ministru spoljnih poslova predstavio tematsku debatu o ulozi međunarodnih rejting agencija u globalnom finansijskom sistemu, koju srpsko predsedavanje GSUN organizuje 10. septembra u saradnji sa Evropskom komisijom.

Jeremić i Vestervele su se tokom razgovora dotakli i ekonomske situacije u Evropi, kao i perspektiva Zapadnog Balkana.

Njih dvojica će se ponovo sastati u Berlinu 7. juna kako bi detaljnije razmotrili novu UN razvojnu strategiju za period 2015-2030. godine i druga pitanja na UN agendi od globalnog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: