Jeremić se sutra sastaje s papom

Predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića sutra će u Vatikanu primiti papa Franja, a glavne teme razgovora biće smanjenje socijalne nejednakosti u svetu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.05.2013.

16:14

Default images

Inače, o toj temi će u julu biti organizovana tematska konferencija u GS UN.

Jeremić će sa papom Franjom razgovarati o položaju hrišćana u Siriji i u drugim kriznim delovima sveta, a uputiće i poseban apel papi da se založi za zaštitu srpskih hrišćanskih svetinja na KiM, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Predsednik GS će se zatim sastati sa novim premijerom Italije Enrikom Letom, sa kojim će diskutovati o situaciji na Bliskom istoku, sa osvrtom na Siriju povodom priprema nove međunarodne konferencije u Ženevi.

Biće reči i o unapređenju globalnog ekonomskog upravljanja, naročito o bližoj saradnji UN i grupe najbogatijih zemalja sveta G20.

Jeremić će pri tom predstaviti tematsku debatu o ulozi agencija za procenu kreditnog rejtinga, koju u seprembru organizuje u GS UN, u partnerstvu sa Evropskom komisijom.

Takođe, upoznaće premijera Letu sa napretkom u izradi nove globalne strategije održivog razvoja, koja se definiše u GS UN.

Kako se navodi u saopštenju, Jeremić će apelovati da se, uprkos komplikovanoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji u Evropi, ne zanemari zapadni Balkan i pozvaće na dodatni priliv investicija i još intenzivniju ekonomsku saradnju Italije i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: