"Mediji dobijaju podatke od MUP-a"

Državni sekretar u MUP Vladimir Božović kaže da mediji dobijaju informacije iz policije i Tužilaštva i dodao da se mora zaštititi poverljivost informacija.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.05.2013.

20:42

Default images

Božović je u emisiji "Talasanje" Radio Beograda rekao da je u toku akcija hapšenja narko-dilera u Srbiji, regionu i u Holandiji, da ga je o tome obavestio direktor policije Milorad Veljović, ali nije želeo da iznese detalje. rekao je da je ta akcija sveobuhvatna i da će se MUP Srbije i direkcija oglasiti zvaničnim saopštenjem.

"Mislim da ponekad u želji da obavestimo javnost, požurimo, a to nije dobro", rekao je Božović ističući da "nema nedodirljivih i koruptivna krivična dela ne zastarevaju, svako će morati da odgovara za sve što je radio".

Na pitanje kada će javnost saznati sve detalje o susretu premijera Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, zvanog "Miša Banana", Božović je rekao da se na "tom kao i na drugim predmetima intenzivno radi", i da je u interesu samog premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dacića da se razjasne njegovi kontakti sa Radulovićem.

"Ne možete biti premijer i ministar unutrašnjih poslova, a imati bilo kakve sumnje iza sebe na kontakte s bilo kim. Vi, ipak, kada ste premijer, imate najveću odgovornost u državi", rekao je Božović.

Na pitanje da li Dačić može kvalitetno da obavlja i funkciju premijera i ministra policije, Božović je odgovorio da je "činjenica da je Dačić prezauzet briselskim pregovorima i premijerskim obavezama, tako da nema dovoljno vremena da se posveti samo Ministarstvu policije".

Božović je rekao i da ne zna kakav je bio koalicioni dogovor prilikom formiranja Vlade, ali da je "siguran da aktivnosti prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića svakako prevazilaze njegovu ulogu ministra odbrane i prvog potpredsednika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: