"Mi smo bedna generacija, gnjide"

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović je u intervjuu za Nedeljnik ocenio da je Srbija okupirana zemlja u političkom, ekonomskom, kulturološkom i u medijskom smislu.

Izvor: Nedeljnik

Sreda, 29.05.2013.

23:16

Default images

Govoreći o političkoj odgovornosti za takvo stanje u državi, potpredsednik DSS je izneo jednu neverovatnu konstataciju - "da smo jedna poprilično bedna generacija, te da bi nas neko možda s pravom nazvao i gnjidama“.

"Danas srpska vlast ukida institucije Srbije na Kosovu, na delu svoje državne teritorije, naravno, uz punu podršku Berlina, Londona i Vašingtona, čiji je to i bio zahtev. Sama ta činjenica pokazuje svu dubinu srpskog političkog, moralnog i državnog sloma. Naši političari nikako da shvate da kad vas zapadnjaci tapšu po ramenima i hvale, to apsolutno ništa ne znači osim da za sada na zadovoljavajući način izvršavate postavljene zadatke. Čim ih budete izvršili, prodajući slobodu za status kolonije, baciće vas kao pocepanu krpu", naveo je Jovanović.

"Srpska vlast će sutra učestvovati u ukidanju RS kroz unitarizaciju BiH, prekosutra će dati autonomiju Raškoj oblasti, a dan nakon toga će uvesti udžbenike iz istorije gde će naša deca učiti kako su za sve ratove na Balkanu krivi Srbi koji su čak počinili i genocid u Srebrenici. Jednom kad se u to kolo uđe, kao što je to sadašnja vlast učinila, izlaska nema", dodao je Jovanović.

On je naglasio da je trenutna pozicija DSS slična poziciji pokreta otpora pod istinskom fizičkom okupacijom.

"To nije laka pozicija, ali je časna, što u današnjoj Srbiji nije mala stvar. Važno je tu poziciju održati, a stvari će se svakako menjati, kako na međunarodnom planu, tako i u Srbiji", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: