Prevrnuo se trajekt sa 200 ljudi

Pretrpani trajekt s više od 200 ljudi prevrnuo se u reci Radžang, u malezijskoj džungli nizvodno od mesta Belaga. 23 putnika su nestala.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.05.2013.

08:46

Default images

181 osoba je spasena iz najduže reke Radžang nizvodno od mesta Belaga na ostrvu Borneo. Malezijska policija kaže da se veruje da su ostali zarobljeni u trajektu.

Trajekt je bio registrovan za 74 čoveka a prevozio je 200 putnika koji su se vraćali kući zbog verskog festivala, udario u stenu i prevrnuo se u brzacima reke Radžang koja protiče duboko kroz unutrašnjost ostrva Borneo.

Bakar Anak Sebau, šef policije udaljenog grada Belaga, u blizini mestu nezgode, rekao je da za sada nema potvrđenih smrtnih slučajeva i da je 181 putnik spasen, ali da se još traga za 23 osobe koje se vode kao nestale posle jutrošnjeg brodoloma.

Veruje se da su oni ostali zarobljeni u trupu broda, prenela je agencija AFP.

"Brod je bio zaboden u reku. Bilo je okrenut naopako", rekao je on i dodao da su putnici s broda sami doplivali do obale, a neke su iz prevrnutog trajekta izvukli putnici i članovi posade drugih brodova koji su plovili istom rekom.

Većina putnika se vraćala kući zbog proslave festivala Gavaj koji se slavi predstojećeg vikenda, kao jedan od glavnih kulturnih i verskih obreda starosedelačkih plemena na ostrvu Borneo.

Rečni brod, koji je krenuo iz grada Belaga, plovio je nizvodno i veruje se da je udario u kamen dok je prolazio kroz brzake na 560 kilometara plovnog puta.

Nesreća se dogodila duboko u divljini u slabo naseljenoj unutrašnjosti države Saravak, jedne od dva malezijske država na ostrvu Borneu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: