Hitno potrebna pomoć Guti!

Branislavu Grubačkom Guti, lideru pokreta Novi optimizam, kulturnom aktivisti i vlasniku zrenjaninskog kluba "Zeleno zvono", hitno je potrebna pomoć.

Izvor: B92

Utorak, 28.05.2013.

17:46

Default images

Guta je oboleo od leukemije i hitno mu je potrebna podrška davalaca krvi, odnosno trombocita krvne grupe A (i+, i-). On je na lečenju u Kliničkom centru Beograd.

Od ponedeljka 27. maja u Zavodu za transfuziju krvi, u Beogradu, kod Hrama Svetog Save, od 08 do 10 sati, davaoci sa krvnom grupom A (i+, i-) moći će da daju trombocite neophodne za njegov oporavak, s naznakom "za Branislava Grubačkog".

Ko je spreman da pomogne najbolje da se javi na jedan od brojeva telefona 064 27 14 666 i 060 145 00 45 zbog koordinacije.

Situacija je spefična, jer u proseku tek jedan od deset davalaca može da da trombocite. Separacija se, za one koji prođu testiranje, radi isključivo u Beogradu u određenom terminu.

Testiranja se vrše svakog dana, počev od ponedeljka, 27.05. u periodu od 8:00 do 10:30h u Zavodu za transfuziju krvi, Ul. Svetog Save, kod Hrama, sa naznakom za Grubački Branislava, broj 1748.

Mole se svi koji žele da pomognu da pošalju SMS poruku (ili upute poziv) Gutinoj ćerki, Isidori Grubački, na broj 064 27 14 666, koja je u skladu sa procedurom Zavoda određena kao osoba za koordiniranje i prikupljanje davalaca krvi.

U SMS poruci treba napisati ime i prezime osobe koja se prijavljuje i ta lica će biti pozvana ili obaveštena u skladu sa brojem ljudi neophodnih za pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: