Medvedev: Nema sporenja s Putinom

Stalno pokušavaju da nas razdvoje i dokažu da smo nespojivi, rekao je Medvedev na glasine da su narušeni odnosi između njega i Putina, pišu Novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2013.

23:29

Default images

Sve učestalije priče o skorašnjoj ostavci premijera Dmitrija Medvedeva ostaju samo pusta želja ruske opozicije i onih ambicioznih političara koji bi želeli da sednu u fotelju predsednika vlade.

Da i dalje ostaje premijer Rusije lično je potvrdio Dmitrij Medvedev u razgovoru za moskovski kanal NTV. On je rekao da ga glasine ne ometaju u poslu jer je “prekaljeni borac”, ali je zato njegovim ministrima sve teže.

"Povoda za razgovore o ostavci premijera uvek će biti. Smena vlade će se sigurno dogoditi, ali pitanje je kada",rekao je Dmitrij Medvedev.

On je objasnio da će se pitanjem smene vlade i premijera baviti ruski politički analitičari sve dok budu postojale funkcije predsednika i premijera.

"Putina i mene stalno pokušavaju veštački da razdvoje govoreći da smo različiti, da imamo različite stilove, što po nekima znači da imamo i različitete poglede, da jedan drugom oponiramo i da smo zbog toga nespojivi", izjavio je Medvedev pred TV kamerama. "Ali kad bi to bilo tako... Uostalom, da nije bilo prijateljstva, zar bih ja prešao 1999. godine iz Sankt Peterburga u Moskvu? Ja sam došao zahvaljujući našim odnosima i poverenju i danas smatram da za zemlju to nije bilo loše".

Ruski novinari su u poslednje vreme sve češće počeli da pišu o namerama Kremlja da smeni vladu posle ostavke potpredsednika vlade Vladimira Surkova. Mnogi politikolozi u Moskvi su tu smenu Surkova objašnjavali nezadovoljstvom Putina time kako se realizuju njegovi ukazi koje bi trebalo da sprovodi vlada. A “da se nešto događa” mnogi su otkrili i u rečima bivšeg ministra finansija Aleksandra Kudrina koji je rad vlade ocenio - “nezadovoljavajućim”.

Nije sporno da veliki broj poslanika u ruskom parlamentu kritikuje pojedine resore u vladi, pre svega rad ministara obrazovanja i zdravlja. Predsednik Putin je nedavno stao na stranu Medvedeva kao premijera, objasnivši da je “godina dana, koliko je prošlo od formiranja sadašnje vlade, premali rok da bi se videli rezultati njenog rada”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: