Dačić:Sa Vučićem nastavak razgovora

Ivica Dačić kaže za B92 da Aleksandar Vučić i on i nastavljaju razgovore sa međunarodnom zajednicom kako bi zatražili dodatne garancije za Srbe na KiM.

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

23:20

Default images

Sednica Vlade Srbije na kojoj bi, sudeći prema ranijim izjavama srpskih zvaničnika, mogao da bude razmatran plan primene Briselskog sporazuma Beograda i Prištine, najavljena je za nedelju.

"Za nas je veoma bitna stvar da neko slučajno ne protumači da ono što mi dogovoramo da sada ima neko značenje, u vidu nekih pogleda na statusna pitanja. Bitno je da se potvrdi da su ovi razgovori statusno neutralni, da oni ne prejudiciraju neki budući status, nego ćemo nastaviti razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice. Dogovorio sam i da se čujem telefonom sa Ketrin Ešton pre eventualne sednice vlade, tako da se nadam da ćemo u tom smislu imati razjašnjena sva neka sporana pitanja“, rekao je premijer Srbije za B92.

Mogućnost da Vlada Srbije zaseda u petak ili subotu nagovestio je prošle sedmice Ivica Dačić kada je rekao da će Vlada Srbije "možda sutra ili prekosutra (u petak ili subotu) odlučiti o predloženom tekstu sporazuma o implementaciji Briselskog sporazuma".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da najpre treba pokušati da se za Srbe na Kosovu i Metohiji dobiju još neke garancije oko ključnih pitanja vezanih za implementaciju Briselskog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: