Rusija: Tornado povredio 20 ljudi

Manji tornado pogodio je juče grad Jefremov, oko 300 kilometara južno od Moskve, i u nepogodi je povređeno 20 ljudi, među kojima je troje dece.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

07:30

Default images

Ruska televizija je prikazala snimak moćnog, gustog, sivog kovitlaca kako razbacuje predmete u malom gradu Efremovu, u regionu Tula. Na snimku se vidi kako kovitlac kida krovove, kako se drveće lomi i pada na vozila, a ulice su neprohodne od krša.

Prema ministarstvu za vanredne situacije, u tornadu je oštećeno 179 kuća, a vetar je razbijao stakla, nosio crepove na krovovima, rušio drveće i saobraćajnu signalizaciju, javili su ruski mediji.

Većina žrtava je povređena od stakla i zadobili su posekotine, navelo je ministarstvo. Oštećeno je pet škola, dva obdaništa, devet administrativnih zgrada i 18 prodavnica. Popadalo je nekoliko desetina stabala i saobraćajnih znakova.

Na raščišćavanju terena radi više od 700 ljudi, a nema planova za evakuaciju stanovnika.

"To je bio mini-tornado koji se pojavljuje iznenada, traje nekoliko minuta i nestaje", rekao je zvaničnik ruske meteorološke službe Jurij Varakine.

Objasnio je da je do toga došlo jer je u Moskovsku oblast, u kojoj je temperatura bila visoka - oko 30 stepeni Celzijusa, naglo naišao hladan front. Takva kombinacija toplog i hladnog, uz to i vlažnog vazduha, dovodi do nastanka jakog, vrtložnog vetra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: