Posao za osobe sa invaliditetom

Kompanija „Eliksir grup“, šabački Fond „Humano srce“ i firma „Đukić“ otvorili su štampariju u kojoj će se zapošljavati osobe sa invaliditetom.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

23:44

Default images

Pet osoba s posebnim potrebama već je počelo da radi, a planirano je da ih uskoro bude 20.

Već deceniju Snežana Đermanović pokušava da nađe posao. Iako živi sa oštećenjem sluha, šta će raditi nikada nije birala.

"Radila sam na par mesta. Niko me nikada nije prijavljivao. Deset godina sam na evidenciji. Sad sam ovde našla posao i lepo mi je", rekla je Snežana.

Briga za one kojima je pomoć potrebna opredeljenje je šabačkog Fonda „Humano srce“, pa su i ovde videli priliku da pomognu. Ustupili su hale i adaptirali za štampariju, gde će se zapošljavati osobe sa invaliditetom.

"Ovde je prisutan veliki stepen zajedništva i zahvaljujući tome mi smo rešili problem osoba koje se teško zapošljavaju" kaže Ružica Popović, predsednica UO Fonda "Humano srce Šapca".

Finansijski i stručni doprinos stigao je i od kompanije „Eliksir grup“, koja se više puta iskazala u sličnim društvenim akcijama

"Mi smo upravo u toj partnerskoj komunikaciji obezbedili da ovde svoj radni vek i angažovanj stekne veliki broj lica tako da se nadamo da ćemo i u budućem periodu uspeti sa njima da uspostavimo saradnje", rekla e Marijana Karadžić, direktorka ljudskih resursa u "Eliksir grupi".

Ovo je samo početak – poručuju iz štamparije Đukić, koja je saradnik na projektu. Pet osoba sa invaliditetom već je zaposleno. Plan je da ovde radi njih 20.

"Mi planiramo da otvorimo još dve radionice, stolarsku i vajarsku. Tu će biti najviše zaposlenih. Oni će raditi suvenire koje želimo da ima svaka kuća u Srbiji", rekao je Zoran Đukić iz Štamparije Đukić.

Otvaranju su prisustvovali i gradski čelnici koji će, kako su obećali, pomoći da se ovde zaposle i stariji od 50 godina, kojima će grad plaćati poreze i doprinose na zarade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: