"Odnosi sa CG idu uzlaznom linijom"

Srpski premijer Ivica Dačić rekao je posle sastanka sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem da odnosi Crne Gore i Srbije idu uzlaznom linijom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.05.2013.

22:14

Default images

On je rekao i da su razgovarali o mogućnosti da dve vlade održavaju zajedničke sednice.

On je novinarima u Bečićima, nakon sastanka sa Đukanovićem, kazao da su odnosi Crne Gore i Srbije relaksirani od nekih problema koji su bili prisutni u prethodnom periodu.

"Mislim da su odnosi između Crne Gore i Srbije relaksirani od nekih problema koji su bili prisutni u prethodnom periodu i da možemo očekivati da će međusobni odnosi biti sve bliži i čvršći u narednom periodu", istakao je Dačić.

Dačić i Đukanović učestvuju na Samitu 100 biznis lidera regiona, koji se održava u Bečićima.

Predsednik Vlade Srbije je kazao da je tokom susreta sa Đukanovićem dogovoreno da u septembru zvanično poseti Crnu Goru.

Dačić je dodao da je sa crnogorskim premijerom razgovarao i o zajedničkim projektima, kao i iskustvima vezanim za evropske integracije i međusobnoj podršci kako bi dve države što pre postale članice EU.

"Razgovarali smo i o ideji da se godišnje održavaju zajedničke sednice dve vlade, jednom u Srbiji, a jednom u Crnoj Gori, sa željom da jačamo naše zajedništvo i prijateljstvo, odnosno da radimo u interesu naših građana. To znači da ono oko čega se možda ne slažemo ne bude prioritet u našim odnosima, već da tražimo tačke koje će nas sve zajedno voditi napred", kazao je Dačić.

Dačić i Đukanović govoriće sutra na glavnom panelu pod nazivom “Dogovor za novo doba”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: