Jovanović: Vlast izbegava promene

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da vlast u proteklih godinu dana nije pokrenula nijednu ozbiljnu reformu i da izbegava "stvarne promene".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.05.2013.

18:48

Default images

Jovanović je na stranačkoj konvenciji uoči izbora u toj opštini koji su zakazani za 26. maj istakao i da je "zato zemlja danas ekonomska i socijalna ruševina", saopštio je LDP.

On je naveo da u vlasti ne postoji spremnost da shvati razmere "katastrofe sa kojom smo suočeni i činjenice da je deficit budžeta dve milijarde evra, da su obrazovni, zdravstveni, privredni sistem kolabirali. Beže od istine na koju je LDP dobronamerno i nudeći rešenja upozoravala mesecima, kao što smo to činili i u odnosu na prošlu vlast. Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene".

Jovanović je optužio vlast i da "beži od istine na koju je LDP dobronamerno i nudeći rešenja upozoravala mesecima, kao što smo to činili i u odnosu na prošlu vlast".

"Srbija ne može da se spasi u okvirima sistema koji je uspostavljan decenijama, a koji je nova vlast preuzela, ulepšavajući ga demagogijom, ali izbegavajući stvarne promene", rekao je Jovanović, navodi se u saopštenju.

Lider LDP je naveo da je ključna je razlika između LDP i stranaka vlasti u tome gde i kako vidimo Srbiju sutra, u pregovorima sa EU.

"Srbiji datum za pregovore sa EU, ako ga bude, neće doneti olakšanje, doneće nam nove probleme zato što vlast u Srbiji Evropu ne posmatra na onaj način na koji to čini LDP. Za nas je to prilika da, uz pomoć Evrope, reformišemo ekonomiju, izgradimo sistem tržišne ekonomije, razvijanja konkurencije, modernizacije obrazovanja, socijalne politike, saniranja teških problema u zadravstvenom i penzionom sistemu. Za njih će Evropa biti novi izgovor i fraza, kao što je bila i za onu vlast koja upravljala Srbijom do maja 2012. godine“ rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: