Nikolić: Treba nam složna dijaspora

Srbiji treba složna dijaspora, jer jedino tako može da doprinese popravljanju ugleda naše zemlje i privlačenju investicija, kaže predsednik Tomislav Nikolić.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

15:05

Default images

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, na susretu sa grupom istaknutih pojedinaca iz dijaspore koje je u Beogradu okupila Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, rekao da su se zbog loših poteza države proteklih decenija odnosi Srbije i Srba u rasejanju dodatno pogoršali.

Predsednik je dodao da nije lako biti srpska dijaspora, pogotovo u zemljama koje nisu bile naklonjene Srbiji.

"Ne želim da čujem od vas pitanje šta vi možete da učinite za Srbiju, to sami odlučite", rekao je predsednik.

Kako je saopštila pres služba predsednika, Nikolić je istakao da je potreban iskren, partnerski razgovor, koji će doprineti vraćanju uzajamnog poverenja.

“Srbi moraju da se uključe u politički život zemalja u kojima žive”, rekao Nikolić i dodao da će na taj način uticati na donošenje ključnih odluka, koje se tiču njihovog života, a istovremeno će imati priliku da prenesu istinu o Srbiji i srpskom narodu.

Na skupu je izneta inicijativa i tražena podrška predsednika Srbije za usvajanje Deklaracije saradnje matice i dijaspore i predstavljena je inicijativa za formiranje nacionalnih saveta.

Dijaspora je izrazila želju da se uključi u poboljšanje slike Srbije u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: