Oklahoma: Greška, žrtava ipak manje

Vlasti američke države Oklahome saopštile su da su prve informacije o broju žrtava tornada bile pogrešne i da je žrtava znatno manje - ukupno 24 osobe.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2013.

16:45

Default images

Po prethodnim informacijama, tornado je odneo 51 život, uključujući živote dvadesetoro dece, a 40 ljudi se vodilo kao nestalo.

U bolnicama je zbrinuto više od 145 povređenih, među kojima sedamdesetoro dece.

Portparolka zdravstvene službe Ejmi Eliot izjavila je da smatra da su neke žrtve dva puta prebrojane u pometnji po udaru oluje.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju ruševine u Muru, južnoj četvrti Oklahoma Sitija, gde je tornado uništio desetine zgrada.

Putanja tornada koji je juče pogodio predgrađe Oklahoma Sitija bila je široka više od 800 metara. Vetar brzine veće od 300 kilometara na sat je sravnio sa zemljom čitave kvartove i direktno pogodio jednu osnovnu školu.

Američki predsednik Barak Obama je proglasio stanje velike elementarne nepogode u Oklahomi i ponudio pomoć države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: