Stojanović na čelu Anketnog odbora

Momir Stojanović (SNS) izabran je za predsednika Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o načinu trošenja sredstava iz budžeta Srbije na KiM od 2000. do 2012.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2013.

17:39

Default images

Današnjoj sednici tog odbora nisu prisustvovali predstavnici opozicije, jer se protive tome što se za predsednika Anketnog odbora bira predstavnik vladajuće koalicije, jer se ona prethodno protivila osnivanju tog tela.

Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić, koji je bio kandidat za predsednika Odbora, napustio je sednicu pre samog početka istakavši da način na koji se on formira nije demokratski i da to pokazuje način na koji će raditi.

Novoizabrani predsednik Odbora Momir Stojanović je rekao da mu je žao što predstavnici opozicije, koji su bili na prethodne dve sednice, sada bojkotuju rad Odbora i izrazio nadu da će i oni na narednim zasedanjima aktivno učestvovati.

Na današnjoj sednici kvorum je činilo osam članova Odbora, koji su jednoglasno izabrali Stojanovića.

Stojanović je poručio da će Anketni odbor odgovorno, transparentno i temeljno obavljati svoj posao i utvrditi činjenice o tome kako se proteklih 12 godina trošio novac poreskih obveznika namenjen Kosovu.

On je najavio da će naredne sedmice biti održana nova sednica Odbora na kojoj će biti utvrđen plan rada i da će, ako bude potrebe, zatražiti stručnu pomoć nadležnih službi, poput poreskih službi i Državne revizorske institucije.

"Pred nama je veliki i težak posao, ali sam siguran da ćemo moći da mu odgovorimo", rekao je Stojanović i podsetio da je zadatak Odbora da parlamentu podnese izveštaj o utvrđenim činjenicama i da za taj posao ima 120 dana.

On je dodao i da će, ako bude potrebe, tražiti produžetak tog roka.

"Podsećam vas da je zadatak da utvrdimo sve činjenice, a ne da presuđujemo. Ako utvrdimo neke nepravilnosti i otkrijemo da je bilo i nečije lične odgovornosti, predložićemo određene mere kako da se nepravilnosti otklone i kako da se postupa", rekao je Stojanović.

Jedina tačka dnevnog reda prve sednice Anketnog odbora, koja je počela 26. aprila, a nastavljena juče, bila je izbor predsednika.

Anketni odbor ima 14 članova, po jednog poslanika iz svake poslaničke grupe. Članovi Anketnog odbora su Laslo Varga, Momir Stojanović, Zoran Ostojić, Aleksandar Čotrić, Đorđe Kosanić i Branko Gogić.

U Anketnom odboru su i Vera Paunović, Dejan Radenković, Dejan Rajčić, Ivan Jovanović, Marko Jakšić, Dragan Andrić, Slavica Saveljić i Miodrag Đidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: