U nedelju sahrana kralja Petra

Sahrana posmrtnih ostataka kralja Petra Drugog, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja biće održana u nedelju, 26. maja, u crkvi na Oplencu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.05.2013.

18:49

Default images

Kako se navodi u saopštenju, u petak, 24. maja biće služena liturgija u kapeli Svetog Andreja Prvozvanog u Dvorskom kompleksu na Dedinju od devet do 10 sati, nakon čega će biti služen pomen posle koga će kolona krenuti iz Dvorskog kompleksa.

Posmrtni ostaci stići će pred Sabornu crkvu, posle čega će biti služen pomen, a biće održan i mimohod građana.

Kako je najavljeno, u subotu, 25. maja od devet do 11 sati biće služena sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi, a nakon toga i pomen.

U 11.30 sati kolona sa posmrtnim ostacima poći će ka Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, gde će stići u 13 sati, kada će vladika šumadijski Jovan služiti pomen.

Zvanični program sahrane počeće u nedelju, u 10 sati, liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa, koju će služiti patrijarh srpski Irinej sa arhijerejima SPC.

Ostaci kralja Petra II preneti su u Srbiju 22. januara, njegove majke Marije Karađorđević 29. aprila, a kraljice Aleksandre 9. maja.

Sin kraljevića Andreja, Vladimir Karađorđević, rekao je ranije da će po dužnosti prisustvovati sahrani posmrtnih ostataka svojih predaka na Oplencu, iako nije uvažena njegova želja da posmrtni ostaci njegovog oca, kraljevića Andreja, ostanu u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: