Rijad: Koronavirus usmrtio 16 ljudi

Nova žrtva zaraze koronavirusom nalik SARS-u registrovana je u Saudijskoj Arabiji, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji porastao na 16.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

22:59

Default images

Ovu informaciju je saopštilo saudijsko ministarstvo zdravlja na svom vebsajtu.

Najnoviji slučaj se pojavio u istočnom regionu Saudijske Arabije, gde i većina prethodnih žrtava zaraze, a da se zdravstveno stanje medicinske sestre koja se zarazila od obolelih pacijenata u tom delu zemlje sada popravlja, prenela je agencija AFP.

Francuska agencija navodi da je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prošle sredu objavila da je od tog virusa obolelo dvoje saudijskih zdravstvenih radnika, što je dokaz prenošenja bolesti u bolničkim uslovima.

Prema podacima SZO, u svetu je, od novog koronavirusa, od septembra, kada se prvi put pojavio, obolelo ukupno 40 osoba, od kojih je 20 umrlo.

Pored Saudijske Arabije, virus je registrovan u Jordanu, Kataru, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Novi koronavirus je srodan virusu teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS), koji je pre 10 godina izazvao strah širom sveta. Iz istočne Azije, epicentra zaraze, virus je prenet sa životinja na čoveka i zatim se SARS proširio i na druge zemlje, izazvavši smrt oko 800 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: