U Iraku 100 ubijenih za 24 sata

Nove eksplozije odjeknule su večeras u iračkom gradu Hila južno od Bagdada, čime je broj žrtava za 24 sata u Iraku dostigao blizu stotinu, javio je AFP.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.05.2013.

22:10

Default images

Francuska agencija prenosi i da je irački premijer Nuri al-Maliki najavio kadrovske promene u iračkim snagama bezbednosti.

Prema francuskoj agenciji, prva eksplozije desila se u prostorijama jedne od džamija, posle čega je terorista-samoubica aktivirao eksploziv u drugoj džamiji nedaleko od prve, i u ta dva napada poginulo je 13, a ranjeno vise od 70 ljudi.

Ranije danas u šitskim oblastima Bagdada i gradu Basri na jugu dogodio se niz eksplozija, u kojima je stradalo 46 ljudi.

Posle izvesnog vremena u glavnom gradu Iraka u eksploziji je poginulo 13 osoba, a u provinciji Anbar u centralnom Iraku ekstremisti su napali dva policijska punkta i ubili 12 pripadnika snaga bezbednosti.

Severno od Bagdada na minu kod puta naleteo je autobus sa hodočasnicima koji je putovao u Samaru, a poginulo je osam šita iz Irana i 15 je ranjeno.

Ranije danas premijer Al-Maliki rekao je da će u najskorije vreme u iračkim snagama bezbednosti doći do kadrovskih promena, uključujući i među najvišim rukovodstvom.

Prema podacima stručnjaka UN, u aprilu je u terorističkim napadima poginulo vise od 700 Iračana, što je najveći bilans od 2007. godine, kada su se žestoko sukobljavale ekstremne grupe sunita i šita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: