Poternica za prijateljem Danilovića

Dragan Kokan Đurišić, kum ranjenog Predraga Saše Danilovića, pušten je danas iz pritvora, a za Brankom Filipovićem Fidom raspisana je poternica, piše Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

17:51

Default images

U noći između petka i subote, kada je Danilović ranjen u restoranu “Kafanica” u Beogradu, Đurišić je bio u društvu sa njim i sa Brankom Filipovićem Fidom, vlasnikom restorana, za koga se veruje da je ranio Danilovića.

Prema nezvaničnoj verziji, Đurišić je „ometao službeno lice“.

Zdravstveno stanje proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, predsednika Košarkaškog kluba Partizan, koji je ranjen posle tuče u restoranu “Kafanica” u Beogradu, u noći između petka i subote, stabilno je i njemu život nije ugrožen, kazali su za "Blic" lekari.

Iako je na njemu izvedeno više hirurških zahvata, nije u intenzivnoj nezi, već u dvokrevetnoj sobi u Urgentnom centru, kaže za "Blic" prof. dr Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije, koji je juče posetio proslavljenog košarkaša.

"Povrede Predraga Danilovića nisu toliko opasne koliko su mogle da budu. Imao je dosta sreće. Ubodna rana u stomaku je sanirana, a sečivo noža kojim je uboden samo je prošlo pored jetre i dvanaestopalačnog creva. Sva sreća pa ovi vitalni organi nisu povređeni", objašnjava prof. dr Ristić.

S drugom povredom lekari u Urgentnom centru imali su više posla. Naime, Danilovićev palac bio je gotovo amputiran kada je primljen u Urgentni centar.

"Mikrohirurzi su mu zašili palac i zadovoljni su kako je intervencija uspela. Tokom jučerašnjeg dana pomalo je pomerao palac, a da li će u potpunosti povratiti funkciju - još uvek je rano za prognoze, s obzirom na to da je tek obavljena operacija. Još dugo neće moći da se proceni da li će ga ubuduće pomerati, ali za mikrohirurge je i mala pokretljivost znak uspešnog oporavka", kaže prof. dr Ristić.

Ispred Danilovićeve sobe dežura obezbeđenje Urgentnog centra, što je uobičajena mera kada su javne ličnosti u pitanju.

Supruga proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, Svetlana, oglasila se juče saopštenjem u kome je napisala da incident koji se desio nikako ne može da se smatra kafanskom svađom među prijateljima.

Filipović poslao pismo: Izvinjavam se Daniloviću

Želim da se izvinim Saši (Predragu Daniloviću) i njegovoj porodici zbog svega što se desilo te noći i stanja u kojem se on trenutno nalazi. Sam događaj ne želim da komentarišem - napisao je juče u pismu Branko Filipović.

Filipovićevo pismo pisano rukom ostavljeno je u kancelariji njegovog advokata Jugoslava Tintora, koji je za Blic potvrdio autentičnost ove poruke.

Advokat Tintor je pismo pokazao Blicu zbog nesumnjive želje njegovog klijenta koji i obraćanje započeo rečima: "Hteo bih da se obratim javnosti zbog toga što je veliki pritisak medija stvorio atmosferu koju su neki iskoristili da blate ime čoveka kojeg iskreno poštujem i koji mi je u životu puno puta nesebično pomogao. Smatram da on ovako nešto svakako nije zaslužio".

Filipović izričito navodi kako ne želi da komentariše sporan događaj u njegovoj gostionici “Kafanica” u Koštunjaku. U pismu napominje: "Spreman sam da odgovaram za sve što se utvrdi da sam uradio, ali mislim da u ovakvim uslovima ne bih imao fer suđenje”.

Navijači, prijatelji, kumovi...

Branko Filipović Fido vlasnik je restorana “Kafanica” u kojem se odigrao sukob i suvlasnik još nekih beogradskih lokala i jedan od najbližih Danilovićevih prijatelja.

Svi akteri tuče u "Kafanici“ su veoma nezgodne naravi kad popiju, piše "Blic". Filipović je, navode njegovi poznanici, veliki zaljubljenik u košarku. Zbog poznanstva s Danilovićem, putovao je na gotovo sva gostovanja Partizana, a išao je na međunarodna takmičenja sa reprezentacijom Srbije i Jugoslavije.

Dragan Kokan Đurišić je beogradski biznismen, veliki navijač KK Partizan i reprezentacije, čije utakmice ne propušta. Poznat je po kumstvu sa Željkom Obradovićem i Predragom Danilovićem i veliki prijatelj sa Sašom Đorđevićem, Dejanom Bodirogom i Vladom Divcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: